logo

XX Februarius AD

facebook-csoport


Új Facebook közösségi csoportunkba szeretettel várunk mindenkit! Ötletek, beszélgetések, tanácsok minden ami Ókori Róma!


Facebook csoport

A császár - Plinius döntsön legjobb belátása szerint

Hogy mi történjék a Nicaeában elkezdett színházzal kapcsolatban, azt a helyszínen te döntheted el és szabhatod meg leghelyesebben. Nekem elég, ha közlöd, milyen értelemben határoztál. Arra pedig, hogy a magánszemélyek is megvalósítsák építkezéseiket, akkor legyen gondod, amikor már elkészült a színház, aminek kedvéért az ígéretüket tették.

A derék görögöknek kedvük telik a gymnasiumokban: talán a nicaeaiak is ezért fogtak túlzott buzgósággal az építéséhez. Be kell azonban érniük akkorával, amekkora lélekszámuknak megfelel.

Hogy mit kell javasolni a claudiopolisiaknak a fürdővel kapcsolatban, amit mint írod nem valami alkalmas helyen kezdtek építeni, döntsd el magad. Építészekben biztos nem szenvedsz hiányt. Egyetlen tartomány sincs, ahol ne volnának tapasztalt és hozzáértő szakemberek. Csak nem gondolod, hogy egyszerűbb Rómából küldeni, mikor hozzánk is Görögországból szoktak jönni.


(Maróti Egon)


.