logo

III Martius AD

facebook-csoport


Új Facebook közösségi csoportunkba szeretettel várunk mindenkit! Ötletek, beszélgetések, tanácsok minden ami Ókori Róma!


Facebook csoport

Földvásárlás.

Kedves Hispanusom!

Régi cimborám, Tranquillus, meg szeretné vásárolni azt a földecskét, melyet állítólag a te egyik barátod kínál vételre. Kérlek, járj utána, hogy méltányos áron vásárolhassa meg; úgy leli majd igazán örömét a vásárban. Hiszen a rossz vásár örök bosszúság, már csak azért is, mert mindig mulyaságára emlékezteti a gazdát!

Egyébként erre a földecskére csak az ára is kedvező legyen! több okból fáj a foga az én
Tranquillusomnak: közel a város, kényelmes az út, nem túl nagy a villa, kicsi a gazdaság, tehát lekötöttséget alig jelent, annál zavartalanabb kikapcsolódást ígér. És afféle könyvmoly gazdának, mint ő, bőségesen elég ekkora terület: kiszellőztetheti a fejét, felüdítheti fáradt szemét, kószálhat a határban, kedvére róhatja azt az egy sétautat, figyelheti összes szőlődugványát, számon tarthatja a facsemetéket…

Mindezt azért sorolom fel, hogy világosan lásd, mennyire le lesz kötelezve ő nekem, én meg neked, ha ezt a kis birtokot, melyet adottságai amúgy is melegen ajánlanak, olyan jutányosan vásárolhatja meg, hogy végképp semmi oka se legyen megbánnia.


Minden jót!


(Szepessy Tibor)