logo

III Martius AD

facebook-csoport


Új Facebook közösségi csoportunkba szeretettel várunk mindenkit! Ötletek, beszélgetések, tanácsok minden ami Ókori Róma!


Facebook csoport

Cél - az Alpok

Alig három nappal a megdöbbentő hír után, Scipio Arles magasságába érkezik, de hiába. Hannibál ezúttal sem hajlandó megütközni a római hadsereggel, három nappal korábban tábort bont, és odébbáll. A jóslatok ellenére a pun sereg vezérét más ambíciók fűtik: hazai földön, Itáliában akarja legyőzni ellenfelét.
A legvalószínűtlenebb utat választja: elhagyja a tengerpartot, és Héraklész nyomát követi. Leghőbb vágya, hogy a boiusok vezetésével átkeljen az Alpokon. Előbb azonban meg kell győznie embereit, akik már a puszta gondolattól is megrémülnek és kétségbe esnek, hogy meg kell birkózniuk a küklópszi hegyekkel, amelyek ormai talán már az istenek lakóhelyével érintkeznek...

A volcák felett aratott győzelemtől megerősödve azonban Hannibálnak sikerül fellelkesítenie harcosait, ékesszólón bizonygatja nekik, hogy eddig még minden megpróbáltatást sikerült legyőzniük, amióta négy és fél hónappal korábban Karthágóból elindultak. Az átkelés az Alpokon nagyon keserves, de nem lehetetlen vállalkozás, jelenti ki nekik magabiztosan.
A gall vezetőik körültekintő tanácsainak segítségével ezt az utolsó akadályt is képesek lesznek legyőzni. Hatalmas dicsőség vár rájuk, ha teljesítik a héraklészi próbatételt. Az átkelés történelmi jelentőségűnek ígérkezik. A lenyűgöző hegylánc túloldalán Itália nyílik meg előttük. Rómának ezúttal a létéért kell majd megküzdenie a karthágói sereggel.Forrás: Luc Mary - Hannibal - Akitől reszketett Róma - Fordította: Morvay Zsuzsa