logo

XV Quintilis AD

facebook-csoport


Új Facebook közösségi csoportunkba szeretettel várunk mindenkit! Ötletek, beszélgetések, tanácsok minden ami Ókori Róma!


Facebook csoport

Együttműködő partnereink

Familia Gladiatoria - Legio II Adiutrixromaikor_kepFamíliánkat 1986-ban alapította Weixelbaum János. Az időpont mutatja, hogy mi voltunk az elsők a világon, akik az ókori gladiátorjátékok megszüntetése után újra felelevenítettük ezeket a játékokat. A gladiátorjátékok mellett légiós felvonulásokat, barbárok elleni csatákat is bemutatunk. Legnagyobb ilyen vállalkozásunk az 1990-ben végrehajtott Limesjárás volt, melyen legiós felszerelésben meneteltünk Aquincumtól az ausztriai Carnuntumig, útközben a nagyobb városokban gladiátorjátékokat bemutatva. Csapatunk nevéül a LEGIO II ADIUTRIX -ot választottuk az Aquincumban majd 400 évig állomásozó légio emlékére.


1988 óta szerepelünk európai Római Fesztiválokon - ezek közül a legjelentősebbek az Aalenben, Carnuntumban, Rómában megrendezettek. A német nyelvterületen kívül évente lépünk fel Spanyolország, Olaszország, Hollandia, Dánia egyes városaiban is. 1989 óta vagyunk tagjai az Aquincumi Múzeum által létrehozott Aquincum Baráti Körnek - mely minőségünkben részesülünk a Múzeum munkatársainak szakmai támogatásában is. Közöttük is kiemelnénk Lengyelné Kurucz Katalint - kritikus szemléletének rendkívül sokat köszönhetünk. Állandó résztvevői vagyunk tavasszal a romkertben rendezett Floraliáknak, ahol a gladiátorjátékok mellett bemutattunk már áldozati szertartásokat, csatákat, tréfás római esküvőt és orvoslást.


Elérhetőségek

http://www.gladiator.at/

https://www.facebook.com/Familia-Gladiatoria-Pannonica-190101074373231/

janosweixelbaum@gmail.com


.....